söndag 15 maj 2011

Musikprojektet sista föreställningen

Idag har vi haft vår sista föreställning för barn i åldern 4 till 6 år . När prinsessan gav dåliga råd till draken sa barnen " Prinsessan bara lurar dig" eller när Drako längtade efter Stina säger ett av barnen "men du har ju ballongen". Ja faktiskt Drako behövde inte känna sig ensam han hade ju ballongen. Vilka fantastiska idéer och tankar barn har och hur de engagerade sig och lyssnade, fick mig att inse att vi har lyckats föra fram budskapet till barnen.

Om man reflekterar över själva Processen har vi fått mycket kunskap och blivit stärkta i oss själva. Efter föreställningen blev vi indelade i grupper 3 och 3 då Mats ville att vi skulle reflektera över kursens mål samt hur vi tyckte själva upplägget av vårt arbete har varit under dessa tre veckor. Om man skall tänka på det didaktiska anser jag att vi har fått med oss hur man kan inkludera barnen så det känner sig delaktiga samt ha inflytande.Samtidigt som man kan väva in andra ämnen i ett och samma projekt. Jag anser att som pedagog skall man vara där och stötta barnen i deras tankar och idéer. Där man skapar en miljö som tillåter barnen att  samspela och utbyta  kunskaper med varandra. 

Avslutningsvis fick vi en fin respons av Marie och Mats som tyckte att vi hade fått en mycket bra kontrast på vår teater med rekvisita, handling, kör och bandet. Man kan ha mycket viljor och åsikter i en grupp hur något skall se ut, men genom att knyta ihop varandras tankar och idéer kan man få en väldigt fin slut produkt. 




Tack alla som har varit med och medverkat, detta har varit en fantastisk resa som jag kommer att ha nytta av!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar